Internationale valuta voor domeinnamen

Afgelopen jaar is de waarde van de Euro enorm gedaald ten opzichte van de Amerikaanse Dollar. Dit heeft er voor gezorgd dat alles wat we moeten inkopen met Amerikaanse Dollars in feite veel duurder is geworden. Dit geldt bijvoorbeeld voor domeinnamen en softwarelicenties.

In het afgelopen jaar verhoogden we daardoor al twee keer de tarieven van onder meer de domeinnamen, omdat de kleine marges daarop onder druk kwamen te staan en in sommige gevallen zelfs niet meer rendabel waren.

Om te voorkomen dat die schommelingen in de koers  deze marges in de toekomst opnieuw problemen gaan geven zullen wij binnenkort overstappen op het hanteren van internationale tarieven voor onze domeinnamen. Bij het registeren en verlengen van domeinnamen zullen we de actuele wisselkoers hanteren om in onze facturatie het tarief in Euro’s te gebruiken.

Omdat onze laatste prijswijzigingen voor de domeinnamen was toen de dollar exact 1 euro aan waarde was, zullen wij die extensies omzetten naar de dollar. Zo zal een .com domeinnaam niet meer voor €14,18 worden aangeboden, maar voor $14,18.

Hoewel de koers vooral met de Dollar wijzigt, zullen we voor het gemak en uniformiteit deze administratieve wijziging ook doorvoeren naar alle andere valuta waarmee domeinnamen aangekocht worden. Zo zal de populaire Zweedse .nu extensie naar Zweedse Kronen omgerekend zijn en lijkt daarvoor veel duurder. Deze prijs gaat van 20 Euro naar 215 Zweedse kronen wat met een waarde van zo’n 9 Eurocent per Kroon op een gelijke waarde blijft.

Deze nieuwe prijsstelling zullen we vanaf het vierde kwartaal 2022 gaan hanteren. Mochten daar vragen over zijn, mag je uiteraard altijd contact opnemen.