Google Analytics 4

Google heeft in het afgelopen jaar hun Analytics geheel vernieuwd. Deze Google Analytics 4 werkt beter, eenvoudiger en is meer ingericht op de privacy van bezoekers. Daarnaast is het zo dat deze nieuwe versie van Analytics de ‘oude’ Universal Analytics zal vervangen. Gebruik jij nog de oude trackingcode, zorg dan dat je deze dit jaar nog vervangt.

Google raadt iedereen aan om zo snel mogelijk over te stappen naar deze nieuwe methode, omdat de oude versie vanaf 1 juli 2023 geen data meer zal verwerken. Nu lijkt dat nog ver weg, maar als je veel data wilt vergelijken met vorige jaren, dan moet je nu overstappen, zodat je volgend jaar met de data van nu kunt vergelijken.

Inmiddels hebben wij de trackingcode op al onze website vervangen, en op websites van onze klanten waarvan wij de website beheren. Beheer jij jouw website zelf, kijk dan even na welke versie van Google Analytics je gebruikt in de website. Begint de trackingID met G- dan maakt je al gebruik van deze nieuwe versie. Begint het ID nog met UA- dan moet je actie ondernemen.

Als we je daarbij kunnen helpen, mag je uiteraard contact met ons opnemen.